089 772 139
Menu

Marseille, oude havenstad met moderne ontwikkeling

Info

Veel schepen vertrekken tegenwoordig vanuit de hippe kuststad Marseille en dat is vooral goed nieuws voor mensen welke per Thalys naar de vertrekhaven willen reizen.

Aantrekkelijk Marseille

 • Calanques Nationaal Park, exceptioneel natuurpracht
 • Basilique Notre-Dame de la Garde, 19-eeuwse kerk op 150 meter boven het water
 • Musée d’Histoire de Marseille, het grootste stedelijke museum in Frankrijk
 • La Corniche, lang balkon langs de Middellandse Zee dat langs stranden en eigenzinnige kleine wijken aan de kust loopt
 • Boulevard Longchamp, de schitterende boulevard met zijn luxe 19-eeuwse huizen
 • Le Panier, kleurrijke trendy wijk met onafhankelijke boetiekjes, ambachtelijke winkels en knusse cafés

Bekijk de door onze cruisespecialisten samengestelde uitstapjes in Marseille in onze rubriek ‘’welke excursies’’.

Lees meer
Verberg

De uitbundige, pittoreske haven van Marseille is rijk aan authentieke boetiekjes, gezellige restaurantjes en trekt hiermee veel cruisereizigers aan.

Foto

Impressies cruisehaven Marseille

 • Het gemeentehuis in Marseille
 • Cathedral de la Major in Marseille
 • Saint Jean kasteel en de kathedraal de la major in Marseille.
 • Het gemeentehuis in Marseille
 • Cathedral de la Major in Marseille
 • Saint Jean kasteel en de kathedraal de la major in Marseille.
Welke excursies

Marseille en Cassis

Bekijk de hoogtepunten van de Franse Rivièra tijdens een kustvaart van 7 uur door Marseille en Cassis. Laat u vanuit Marseille naar Cassis begeleiden om te genieten van een panoramisch uitzicht op de Côte d'Azur. Verken het oude kustplaatsje Cassis of geniet van een cruise om de 'fjorden van de Franse Rivièra' te bekijken voordat u terugkeert naar Marseille om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals de Notre-Dame de la Garde en de Abdij van St Victor, te verkennen.

Privé e-bike tour

Ervaar de schoonheid en cultuur van de oudste stad van Frankrijk tijdens een elektrische fietstocht van 4 uur. Tijdens deze privé-excursie naar de kust van Marseille kunt u uw lokale gids begeleiden op een reis door de kleurrijke straten van de stad. Verken buiten de gebaande paden, pittoreske havens en belangrijke attracties zoals Palais du Pharo en de Notre-Dame de la Garde.

Privétour door de oude binnenstad

Spendeer een middag met het verkennen van Les Baux de Provence, een prachtig middeleeuws stadje dat vaak één van de mooiste dorpen van Frankrijk wordt genoemd. Krijg een privé tour van de haven van Marseille naar deze bergplaats, die op een rotsplateau ligt , om van een fantastisch uitzicht op de omliggende Baux Vallei te genieten. Bezoek bezienswaardigheden zoals Château des Baux, een kasteel uit de 10e eeuw, en stop bij een van de plaatselijke olijventeeltbedrijven.

Aix-en-Provence

Profiteer van uw tussenstop in Marseille met een 4-uur durende excursie langs de kust van het adembenemende Aix-en-Provence. Reis in 30 minuten af naar het levendige Provençaalse platteland. Verken kleurrijke straten en groene parken van Aix-en-Provence, de leuke winkels, gezellige cafés en uitgebreide façades.

Cruiseterminal info

Het adres van de cruiseterminal is Grand Port Maritime de Marseille, 13016, Marseille, Frankrijk.
De cruisehaven van Marseille beschikt over meerdere cruiseterminals en aanlegsteigers, welke in het industriële gedeelte van de haven liggen. Cruiseschepen meren aan op ongeveer 8 tot 10 km van Vieux Port (het historische stadscentrum van Marseille). Enkel de kleinere schepen kunnen dichter bij de stad aanmeren, bij La Joliette. 

Vervoer van de cruiseterminal naar het stadscentrum

Neem de bus

Buslijn 35 brengt u in 15 minuten naar La Joliette, voor slechts €1,50 p.p. (enkele rit). De bus stopt aan de uitgang van haven nr. 4, waar de grote cruiseschepen aanmeren. Er rijden 3 tot 4 bussen per uur. Aansluitend kunt u in La Joliette buslijn 5 nemen, die u naar het stadscentrum van Marseille brengt.

Neem een taxi

Bij aanmeerplaats nr. 4 kunt u een taxi nemen naar het stadscentrum, dat op 8 tot 10 km van de haven ligt. Een taxirit duurt ongeveer 15 minuten en kost €25 (gebaseerd op 4 personen, enkele rit).

Ga te voet

Wanneer u vanaf La Joliette naar het stadscentrum wandelt passeert u de prachtige Kathedraal die halverwege de route ligt. De afstand van la Joliette naar het centrum is slechts 1 km.

Luchthaven info

Via onderstaande vliegvelden is Marseille het best te bereiken:

Luchthaven Aéroport Marseille Provence

Adres: 13727, Marignane, Frankrijk. Afstand tot aan de cruiseterminal: 22,5 km. Dit komt neer op een autorit van 22 minuten, of een rit van 50 minuten met het openbaar vervoer.

Luchthaven Montpellier Méditerranée

Adres: CS 10001 Maugio Cedex, 34137, Frankrijk. Afstand tot aan de cruiseterminal: 160 km. Met de auto doet u er 1 uur en 45 minuten over, wat een stuk sneller is dan wanneer u gebruik zou maken van het openbaar vervoer. In dat geval duurt een rit namelijk 3,5 uur.

Handige tips
spinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.
Vergund Reisbureau CO Travel  VVR 

Vergund cruisereisburo Nr 7122