089 772 139
Vergund Reisbureau CO Travel VVR

Vergund cruisereisburo Nr 7122

Menu

Cruises vanuit levendig Piraeus (Athene)

Bekijk als aanleghaven
Info

De haven van Athene is gevestigd in Piraeus, dat 15 kilometer van het stadscentrum van Athene ligt. Deze ideale afstand maakt het voor veel cruisereizigers aantrekkelijk om een uitstapje naar Athene te maken. Vanaf Piraeus is het mogelijk om naar stedentoppers als Mykonos, Santorini en Kreta te vertrekken.

Vraag vrijblijvend bij Vergund reisburo C&O Travel naar een offerte inclusief vliegreis, hotel in Piraeus of Athene en cruise.

Welke excursies

De cruisespecialisten van C&O Travel hebben de leukste uitstapjes in Athene voor u op een rijtje gezet. De meeste activiteiten duren enkele uren en zijn daarom ideaal wanneer u een kort bezoek brengt aan deze Griekse historische stad.

Kickstart tour

Verken de mooiste bezienswaardigheden en verborgen plekjes van Athene tijdens een Kickstart tour. Een lokale gids zal u gedurende 90 minuten alle tips voor een onvergetelijke stedentrip geven.

Educatieve tour

Tijdens een 3 uur durende privé tour zult u alles te weten komen over de fascinerende Griekse geschiedenis met haar legendes, mythes en goden. Samen met een gids bewandeld u de schilderachtige straten van de historische stad, luisterend naar verhalen over de verschillende mythische goden.

Wijn proeven in een lokale wijngaard

Bezoek een bekroonde Griekse wijnproeverij en proef de beste lokale wijnen. Waai vervolgens uit tijdens een heerlijke strandwandeling.

Fietstocht in Athene

Geniet van Athene per fiets en laat u verrassen door geheime paden en prachtige uitzichten. Tijdens deze geweldig leuke rondleiding zult u de verborgen juweeltjes van Athene verkennen. 

Archeologische vindplaats Delphi

Een van de meest iconische plaatsen van Griekenland is de archeologische vindplaats Delphi. Treed in de voetsporen van oude Griekse helden en legendes tijdens een dag tour van Athene naar Delphi. Reis langs de vlakte van Boeotië en verken het historisch monument, indrukwekkende ruïnes, de tempel van Apollo en het interessante Delphi Museum.

Akropolis

De meest populaire bezienswaardigheden bezichtigt u tijdens een begeleide tour door het historische centrum van Athene. Breng een bezoek aan indrukwekkende attracties als Akropolis, het Akropolis museum en het Parthenon.

Culinaire tour in Athene

Wie houdt er niet van heerlijk eten? Verken de highlights van Athene en geniet van de typische Griekse gerechtjes die u aangeboden krijgt. Deze tour is een absolute aanrader voor cultuurliefhebbers.

Cruiseterminal info

Een van de belangrijkste havens in het Oostelijk Middellands Zeegebied is de haven van Athene, die gevestigd is in Piraeus.Vanuit deze levendige havenstad reist u naar o.a. de Griekse eilanden en naar Kreta.

Piraeus beschikt niet over een eigen luchthaven, maar is te bereiken via de luchthaven van Athene (gevestigd in Spata).Het is een grote en drukke haven met maar liefst 12 gates.De meeste doen dienst als aanlegsteiger voor de vele veerboten van en naar de eilanden en internationale havens. Er zijn 2 cruiseterminals: terminal A en B, welke ongeveer 500 meter uit elkaar liggen. Terminal B is het verst gelegen, maar vaak worden er gratis shuttle bussen voorzien naar Terminal A. De meeste cruiseschepen meren direct aan bij Terminal A bij gate 11. Waar u precies aanmeert hangt sterk af van de drukte in de haven en de grootte van het cruiseschip. 

Luchthaven

Piraeus beschikt niet over een eigen luchthaven, maar is te bereiken via de luchthaven van Athene (gevestigd in Spata). Luchthaven Attica (in Spata). Deze internationale luchthaven is gevestigd op 29 kilometer afstand van het stadscentrum van Athene.

Handige tips
spinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.