089 772 139
Menu

Cadiz, het Havana van Europa

Info

Cadiz, het Havana van Europa

Tijdens een cruise naar Spanje staat een stop in de haven van Cadiz vaak op het programma. Cadiz is vooral populair wegens de gelijkenis met Havana en zijn historische stad en de ligging aan de Atlantische Zee.

Wat maakt Cadiz zo bijzonder?

 • Santa Cruz Kathedraal, de oudste kerk van de stad
 • Gaditanos, de vrolijke en vriendelijke inwoners van de stad
 • Santa Catalina Kasteel, historisch fort dat tegenwoordig in gebruik is voor culturele evenementen
 • Museo de Cadiz, drie verdiepingen tellende museum waarin onderwerpen als archeologie, prehistorie de Romeinen en de middeleeuwen centraal staan
 • Playa de La Caleta, locatie waar de beroemde scène waar James Bond een mojito drinkt en Halle Berry uit de zee komt gelopen is opgenomen
 • Park Genovés, het groenste gebied van de oude stad met veel prachtige flora en fauna, wandelpaden, een speeltuin en zelfs een rolschaatsbaan

Bekijk de geselecteerde uitstapjes in Cadiz in onze rubriek ''welke excursies''.

Lees meer
Verberg

Cadiz maakt deel uit van de provincie Andalusië, de bakermat van de Flamenco. De havenstad van Cadiz ligt op een klein schiereiland in het zuiden van Spanje. Vanwege de historische relatie en de gelijkenis van de Cubaanse hoofdstad Havana, staat Cadiz ook bekend als het ‘’Havana van Europa’’ of ‘’Klein Havana’’. De mooie pleinen, smalle straatjes, prachtige zee promenade en live muziek die tijdens de zomer maanden buiten gespeeld wordt, maken een bezoek aan het Spaanse Cadiz zeker de  moeite waard.

Foto

Impressies cruisehaven Cadiz (Sevilla)

 • De kust van Cadiz
 • Kasteel op een berg in Cadiz
 • Paleis in Cadiz
 • Witte huisjes op een berg in Cadiz
 • De kust van Cadiz
 • Kasteel op een berg in Cadiz
 • Paleis in Cadiz
 • Witte huisjes op een berg in Cadiz
Welke excursies

Tapas tour

Ontdek de lokale vestigingen met elk hun eigen specialiteiten tijdens een gastronomische tapas-tour. Ontdek de cultuur, kunst en tradities van Cadiz tijdens een 3,5 uur durende wandeling. Verken alle bezienswaardigheden van de stad, waaronder het Romeinse theater en de barokke kathedraal en het museum.

Photo bike tour

Ontdek de oudste stad van Europa op een unieke manier. Deze fietstour wordt georganiseerd in samenwerking met een lokale fotogids, die u de meest fotogenieke plekken van de stad zal laten zien. U zult stoppen bij de belangrijkste historische en culturele plekken van de stad, waar u tevens leert om de meest artistieke foto’s te schieten. Houd er wel rekening mee dat u uw eigen fotocamera mee dient te nemen.

Strandtour per Segway

Bewonder Cadiz per Segway vanaf Plaza San Juan de Dios en ervaar de natuurlijke schoonheid van de parken, stranden en de authentieke stad.

Countryshow met Andalusische paarden en stieren

Deze bijzondere excursie vangt aan met een heerlijke wandeling naar de rand, waar u de prachtige flora en fauna van het platteland kunt bewonderen. Neem plaats op de tribune en geniet van de zon en paarden en ruiters die een klassieke landelijke dressuur voeren.

Cruiseterminal info

Vanuit de cruiseterminal is het centrum van Cadiz eenvoudig te bereiken. Wanneer u de cruisehaven verlaten heeft, en de Avenida de Puerto over bent gestoken, bent u in 5 minuten in het centrum van Cadiz.

Neem een taxi

Wanneer u liever een taxi neemt, betaalt u ongeveer €7 voor een rit vanuit de haven naar het centrum. Een stads tour kost ongeveer €40.
Luchthaven info

De luchthaven ligt niet in Cadiz, maar in Jerez de la Frontera, op een afstand van ongeveer 45 km van Cadiz. Het centrum van Cadiz is het best te bereiken via onderstaande opties.

Neem de bus

Buslijnen M-050 en M-052 rijden naar het centraal station van Jerez de la Frontera. Vanaf daar kunt u overstappen op een bus of trein naar het stadscentrum van Cadiz.

Neem een taxi

Een taxi vanaf het vliegveld naar Cadiz kost ongeveer €50 en doet er ongeveer 35 minuten over.

Handige tips
spinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.
Vergund Reisbureau CO Travel  VVR 

Vergund cruisereisburo Nr 7122