089 772 139
Menu

Cruise naar zonovergoten Cyprus

Info

Cruise naar zonovergoten Cyprus

Bekijk alle routes naar Cyprus. De C&O Travel cruisespecialisten adviseren u graag en maken voor u een vrijblijvende maatwerkofferte. Rederijen als MSC Cruises, Costa Cruises, Oceania Cruises, Royal Caribbean, Holland America Line varen naar het zonovergoten Cyprus.

Een "juweel" van een mediterraan eiland en de mythische geboorteplaats van Aphrodite: het eiland Cyprus combineert een rijk cultureel en archeologisch erfgoed met een grote natuurlijke schoonheid en een gastvrije bevolking. Met meer dan 300 zondagen per jaar is Cyprus het  zonnigste land van Europa. De omgeving is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie een van de gezondste ter wereld en relatief onaangetast door industrialisatie.

 • Limassol, de belangrijkste cruisehaven van het eiland
 • Larnaca,  charismatische havenstad en populaire badplaats
 • Paphos, Werelderfgoedlijstlocatie

Selecteer Limassol als uw favoriete haven en bekijk alle vaarroutes met deze aanleghaven.

Lees meer
Verberg

Schepen welke naar Cyprus varen

De volgende rederijen meren aan in een Franse cruisehaven: MSC Cruises, Costa Cruises, Oceania Cruises, Royal Caribbean, Holland America Line, Cruise Cyprus, Cruises Cyprus. Informeer geheel vrijblijvend bij onze cruisekenners naar de verschillende schepen en vind zo het schip dat op uw wensen aansluit. Onze cruisespecialisten maken graag een vrijblijvende maatwerkofferte voor u.

 

Havens
Cruises naar Cyprus cruisehaven Limassol

Cruises naar Limassol

Cruises naar Limassol
Excursies

Tijdens een cruisevakantie naar Cyprus, kunt u aanmeren in populaire havens als Limassol, Larnaca en Paphos. In deze havensteden kunt u meer ontdekken over de cultuur en rijke geschiedenis van Cyprus.

De drie leukste belevenissen in Limassol

 • Kasteel Limassol, herbouwd middeleeuws kasteel
 • Ayia Napa kathedraal, uniek architecturaal monument
 • Limassol Zoo, fantastisch park met prachtige beelden en speeltuin

De drie leukste belevenissen in Larnaca

 • Kerk van Saint Lazarus, middeleeuws Grieks-orthodoxe kerk
 • Hala Sultan Tekke, befaamde moskee in sprookjesachtige omgeving
 • Stavrovouniklooster, monumentaal klooster en kerkgebouw op een heuvel

De drie leukste belevenissen Paphos

 • Rots van Aphrodite, legendarische rotsformatie een strand
 • Tombes van de koningen, grote, necropolis met ondergrondse tombes
 • Kato Paphos Archaelogocial Park, vindplaats met ruïnes van tombes, villa’s en een fort
Waarom Cyprus?

Cyprus, ook wel bekend als de speeltuin van de goden in de mythologie, is een land van overvloed. Zo is het eiland gezegend met goudgele stranden, turquoise wateren, dennengeurende bossen en een fantastisch klimaat. Bovendien is er een verscheidenheid aan unieke en gezonde keukens om uit te kiezen. Dit alles maakt Cyprus een perfecte vakantiebestemming.

Traditionele gerechten

Een vakantie op Cyprus zou niet compleet zijn zonder de traditionele zoetigheden. Zowel de Turks-Cyprioten als de Grieks-Cyprioten zijn dol op het maken van desserts. Zo worden walnoten en amandelen vaak ondergedompeld in vruchtensap met honing, waarna de in de zon gedroogd worden. Vaak worden dergelijke stroperige snoepjes geserveerd met koffie of thee.

Een historische achtergrond

De geschiedenis van Cyprus is meer dan 10.000 jaar oud en vele monumenten getuigen van de culturele veranderingen van de afgelopen eeuwen. Reis naar Salamis, ooit de belangrijkste en tevens hoofdstad van het eiland. Aardbevingen in de vierde en zevende eeuw hebben er voor gezorgd dat er slechts ruïnes van de eens zo machtige stad overbleven. Deze ruïnes zijn een van de best bewaarde historische resten van Cyprus. Naast Turkse moskeeën en oude Griekse ruïnes in Amathus, Korion en Limassol zijn er zelfs  sporen van de oude Venetiaanse cultuur terug te vinden, zoals de Venetiaanse muren in Nicosia.

Ontdek Cyprus binnen een korte tijd

Cyprus is relatief een klein eiland, de meeste afstanden van de ene stad naar de andere kunnen met de auto worden afgelegd, waardoor bezoekers de kans krijgen om het eiland in korte tijd te zien. Probeer een traditioneel Turks-Cypriotisch ontbijt op Noord-Cyprus, geniet van een lunch in een van de grenssteden na een bezoek aan Nicosia en maak een avondwandeling op het strand met panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee in Zuid-Cyprus.

Agro-toerisme-vakanties

Elke natuurliefhebber kan genieten van agro-toerisme-vakanties in het hart van Cyprus. Agro-toerisme vakantie-opties bieden bezoekers een kans om te genieten van de Cypriotische cultuur en het landelijke leven van een local. U bent vrij om te proberen brood te maken, olijven te plukken of de schapen te melken tussen tal van andere activiteiten.

De verdeelde hoofdstad Nicosia

De bevolking van Cyprus bestaat voornamelijk uit Grieken (78%) en ongeveer 18% van de bevolking is van Turkse afkomst. De bijzondere hoofdstad Nicosia is de enige verdeelde hoofdstad ter wereld. Het zuidelijke deel van Nicosia is Grieks en het noordelijke deel wordt grotendeels bewoond door Turks-Cyprioten. Bovendien hebben de Turken een onafhankelijke staat uitgeroepen, de Turkse Republiek Noord-Cyprus, die alleen door Turkije wordt erkend.

Handige tips
spinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.
Vergund Reisbureau CO Travel  VVR 

Vergund cruisereisburo Nr 7122