089 772 139
Menu

Cruises naar de moderne Italiaanse havenstad Livorno

Info

Tijdens een Middellandse Zee cruise kunt u een tussenstop maken bij de Italiaanse havenstad Livorno. De commerciële haven van Livorno biedt ruimte voor meerdere cruiseschepen tegelijkertijd. Vanuit Livorno kunt u een excursie maken naar bekende Italiaanse steden als Lucca, Florence en Pisa.

Aantrekkelijk Livorno

 • Terrazza Mascagni, brede en unieke promenade langs de waterkant
 • De haven, een van de grootste havens van de Middellandse Zee
 • Nieuw Venetië, een pittoreske wijk in stijl van Venetië
 • Centrale markt, de lokale markt waar de inwoners van Livorno elke ochtend (behalve op zondag) hun inkopen doe
 • Fortezza Nuova, middeleeuws verdedigingsfort dat wordt omringd door oude muren
 • Piazza della Repubblica, het grootste indrukwekkende historische plein van Livorno
 • Museo Civico, fascinerende verzameling van honderden jaren geschiedenis
 • Via Italia, een route vanaf de haven, tot aan het Parco Bartolini, waarbij een verbazingwekkend kustlandschap en fantastisch uitzicht op zee aan bod komen
Lees meer
Verberg

Livorno is een charmante stad aan de westkust van Toscane, gelegen aan de Ligurische Zee en wordt beschouwd als een van de belangrijkste havens van Italië. Livorno is een moderne havenstad, waar toch archeologische overblijfselen te bezichtigen zijn. Zoals elke havenstad, is Livorno altijd al een kruispunt en een smeltkroes van culturen in de wereld geweest en dankt het zijn fascinerende charme aan dit multi-etnische aspect.

Foto

Impressies cruisehaven Livorno (Florence/Pisa)

 • Uitzicht over Livorno Stad
 • De haven van Livorno
 • Uitzicht over Livorno Stad
 • De haven van Livorno
Welke excursies

Verken de charmante havenstad Livorno, of maak een excursie naar prachtige steden als Pisa en Florence. Onze cruisespecialisten bundelden een aantal leuke excursies voor u.

Florence, Pisa, Livorno

Breng een dag door met het verkennen van de Italiaanse steden Florence en Pisa in de haven van Livorno. Met een privé-ophaalservice wordt u vanaf uw cruiseschip opgehaald om o.a. de iconische Florence Duomo en de scheve toren van Pisa te bezichtingen. Kies voor een additionele rondleiding van 3 uur in Florence met een privégids en skip-the-line toegang tot de galerieën Accademia en Uffizi.

Cinque Terre

Dompel uzelf onder in de schoonheid van Cinque Terre tijdens deze dagexcursie. Aan het begin van de excurise zal uw lokale gids u ophalen in de haven van Livorno. Comfortabel reist u samen naar Riomaggiore, een van de vijf dorpen van de Cinque Terre, om deze in uw eigen tempo te verkennen. Ga verder naast Manarola voor meer sight-seeing. U zult ook de kans krijgen om Vernazza en Corniglia te bewonderen, waar gewandeld, gewinkeld en gedineerd kan worden.

Livorno Aquarium

De cruisereiziger die liever geen uitstapje naar een andere Italiaanse stad maakt, hoeft zich niet te vervelen in Livorno. Het aquarium ligt aan zee en werd al in 1937 gebouwd, maar werd verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er hebben sindien enkele renovaties plaatsgevonden. U waant zich in een andere wereld zodra u het aquarium betreed. Bewonder de vele roggen, zeepaardjes, zeesteren en zeeschildpadden en zelfs enkele reptielen.

Op ontdekkingsreis door Livorno

Ondanks dat Livorno een moderne en commerciële havenstad is, zijn er een aantal prachtige monumenten en interessante bezienswaardigheden die u zeker niet mag missen. Breng een bezoek aan het 14-eeuwse religieuze complex genaamd ''Sanctuary of Montenero'', of wandel over het befaamde Terrazza Mascagni Plein om te genieten van een schitterend uitzicht over zee. Wandel om het monumentale historische fort van de stad en bewonder het oude marmeren standbeeld ''Monumento dei Quattro Mori''.

Cruiseterminal info

Het adres van de cruiseterminal:
Imbarchi Stazione Marittima
Via Donegani
57100 Livorno LI
Italië

Vervoer naar het stadscentrum

Zodra u het cruiseschip verlaten heeft, kunt u een bus of taxi naar het centrum van Livorno nemen. De shuttle bussen rijden rechtstreeks naar Piazza Grande, in het hart van het centrum. Indien u de keuze maakt om in Livorno te blijven, kunt u de geliefde Italiaanse stad gemakkelijk te voet (wandeling van 20 minuten) of per openbaar vervoer verkennen (busrit van 15 minuten).
Elke 10 tot 15 minuten rijdt er een shuttle bus naar het centrum. Een ritje duurt ongeveer 15 minuten en kost nooit meer dan €10 p.p. Een taxi kost ongeveer €20 en doet er evenlang over als een shuttlebus.

Vervoer naar steden in de buurt

In de omgeving van Livorno liggen de populaire Italiaanse stedentoppers Pisa, Lucca en Firenze. Interessant is een georganiseerde dagexcursie naar Cinque Terre, Chianti, Siena of San Gimignano. Wanneer u graag zelf een uitstapje naar het binnenland maakt, dan kunt u het beste de trein nemen. Taxi's zijn een prima alternatief, maar relatief gezien vaak erg duur.

Luchthaven info

De internationale luchthaven die het dichtst bij Livorno ligt is de luchthaven Pisa Galileo Galilei Airport, in Pisa. De luchthaven bevindt zich op ongeveer 20 km van het centrum van Livorno.Vanaf het vliegveld zijn er een tal van mogelijkheden om naar Livorno te gaan, zowel per bus, (nacht) trein, auto of taxi.

Ga met de bus

Buslijn 10 zal u binnen één uur afzetten in Livorno, voor slechts €2 tot €4 p.p.

Neem een taxi

Een taxi kost ongeveer €45 tot €60, maar daarmee bent u wel in ongeveer 20 minuten in Livorno.

Ga met de auto

Wanneer u een auto huurt tegen een prijs, variërend van €30 tot €120, bent u ook in 20 minuten in het stadscentrum van Livorno.

Ga met de trein

Een treinrit naar Livorno duurt niet langer dan 15 minuten en kost maximaal €14, afhankelijk van het tijdstip en maatschappij.

Handige tipsspinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.
Vergund Reisbureau CO Travel  VVR 

Vergund cruisereisburo Nr 7122