089 772 139
Menu

Messina, de deur van Sicilië

Info

Messina, de deur van Sicilië

Veel schepen vertrekken tegenwoordig uit de grote cruisehaven van Messina. Deze interessante havenstad heeft een grote cruisehaven met een goede veerverbinding over de Straat van Messina naar het vasteland. Cruiseschepen meren aan in het westen van de haven, in de buurt van het centrum van Messina, waar de meeste bezienswaardigheden zich bevinden.

Wat Messina zo bijzonder maakt

  • Monumentale kathedraal in het historische centrum
  • Astronomische klok in de 60 meter hoge klokkentoren
  • Indrukwekkende fontein van Neptunus
  • Viale Italia, aantrekkelijke panoramische route
  • Cimitero Monumentale, een van de grootste en mooiste begraafplaatsen van Italië
  • Torre di Faro, een schilderachtige weg langs de kust ten noordoosten van Messina

In de rubriek ‘’welke excursies’’ vindt u een overzicht van de leukste uitstapjes in Messina.

Lees meer
Verberg

De haven van Messina  is het belangrijkste economische centrum van de stad. Messina, dat ook wel ‘’ de poort van Sicilië’’ genoemd wordt, stond eeuwenlang bekend als een belangrijke en rijke mediterrane stad met een bloeiende haven. In onze zoekfilter kunt u interessante cruiseroutes met Messina als aanleghaven selecteren.

Welke excursies

Stadstour met privé-gids

Maak een kustexcursie vanuit de haven van Messina, welke aanvangt met een panoramische rondleiding door de stad. Passeer een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het stadhuis, de kerk van San Frencesco, de fontein van Neptunus en het befaamde Piazza del Duomo, waar de kathedraal en de klokkentoren met astronomische klok bezichtigd kunnen worden.

Zon, strand en wijn

U zult naar het pittoreske strand van Capo Rasocolmo gebracht worden, om te ontspannen op het witte zandstrand. In de namiddag kunt u genieten van de Siciliaanse wijn, tijdens een georganiseerde wijnproeverij.

Tour naar de Etna-vulkaan

Maak een dag uitstapje naar de Etna-vulkaan. Bezoek twee van de populairste bestemmingen van Sicilië zonder na te denken over het rijden en parkeren tijdens deze rondleiding vanuit Messina. U wordt bijna helemaal de Etna op gereden, stopt voor uitzicht en maakt vervolgens een excursie naar keuze. Vervolgens kunt u Taormina verkennen, waar u in de buurt van Corso Umberto I (op eigen kosten) kunt winkelen en het Griekse theater (Teatro Greco) kunt zien. Deze tour wordt afgesloten met een cannoli-proeverij.

Taormina

Bezoek de oude Taormina, de oude stad die een verbazingwekkende scala aan bijna unieke schoonheid, met prachtig uitzicht  op de gebogen kustlijn en een schilderachtig berglandschap biedt. De tour omvat ook een bezoek aan Castelmola, een middeleeuws dorp, boven Taormina.

Cruiseterminal info

Omdat de cruiseterminal zo dichtbij het stadscentrum van Messina ligt, staat u in 5 minuten op het plein van de kathedraal en de bijzondere klokkentoren.

Het adres van de cruiseterminal:
Via Vittorio Emanuele II , 96
98122 Messina ME
Italië

Luchthaven info

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en tevens ook één van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Europa. Daarom beschikt het eiland over maar liefst 4 vliegvelden: het vliegveld van Trapani, de luchthaven van Palermo, het vliegveld van Comiso en de luchthaven van Catania. Deze laatste luchthaven is bedoeld voor de reizigers die in Messina moeten zijn.

Het adres van de luchthaven van Catania:
Via Fontanarossa
95121 Catania CT
Italië

Handige tips
spinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.
Vergund Reisbureau CO Travel  VVR 

Vergund cruisereisburo Nr 7122