089 772 139
Menu

Montenegro, stukje paradijs in de Balkan

Info

Cruise naar Montenegro met een van de volgende rederijen: Crystal Cruises, Oceania Cruises, Norwegian Cruise Line, AIDA Cruises en Holland America Line. Of maak een cruise vanuit Montenegro naar Griekenland, Italië of Albanië. De volgende havensteden zijn interessant om eens te bezoeken.

  • Kotor, middeleeuwse cruisehaven
  • Bar, belangrijkste havenstad van Montenegro

Selecteer Kotor als aanleghaven en bekijk het complete aanbod aan cruises.

Lees meer
Verberg

Schepen welke naar Montenegro varen

Bekijk hieronder de rederijen welke kozen voor vaarroutes naar Montenegro.
Informeer bij onze cruisespecialisten naar het juiste schip, dat aansluit op uw wensen. Onze cruisekenners maken graag vrijblijvend een offerte op maat voor u.

De volgende rederijen meren aan in een Franse cruisehaven: Crystal Cruises, Oceania Cruises, Norwegian Cruise Line, AIDA Cruises en Holland America Line.

Havens
Cruisehaven Kotor in Montenegro

Cruises naar Kotor

Cruises naar Kotor
Excursies

Wanneer u naar Montenegro cruiset, kunt u aanmeren in een van de volgende havens. Hier kunt u eventueel deelnemen aan een georganiseerde excursie, of zelf op ontdekkingstocht gaan. De cruisespecialisten van C&O Travel hebben ter inspiratie alvast een beknopt overzicht voor u samengesteld.

De drie leukste belevenissen in Kotor

  • Kotor Kathedraal, Romaanse kerk met vele gouden en zilveren relikwieën
  • Sveti Dorde, schitterend eiland in de Baai van Kotor
  • Kattenmuseum, eigenzinnig museum met een collectie verzamelitems en klassieke illustraties

De drie leukste belevenissen in Bar

  • Kerk van St. John met prachtige muurschilderijen en beeldhouwwerken
  • Het paleis van koning Nikola, klein geschiedenis-en cultuurmuseum in een voormalig koninklijk paleis
  • Eeuwenoude olijfboom op weg naar de kust
Waarom Montenegro?

Het land van de adembenemende majestueuze bergen, ongerepte stranden en levenslustige bewoners bewijzen alle goede dingen in kleine verpakkingen komen. Montenegro leent zich voor elk soort vakantie, van lekker luieren op het strand tot het maken van een flinke bergwandeling. Alles is mogelijk in dit stukje paradijs in de Balkan.

De Adriatische Zee

De kustlijn van Kroatië is niet langer het onontdekte paradijs dat het ooit was. Het stuk Adriatische Zee van het land is misschien wel mooier dan zijn buurland in het noorden. Elke bocht brengt een ander schilderachtig dorp, elk met zijn eigen ontastbare charme en onmiskenbare schoonheid met zich mee.

Traditionele gerechten

Balkan, Turkse, Oostenrijkse en Italiaanse invloeden zorgen voor interessante gastronomie met een focus op seizoensgebondenheid. Aan de kust kunt u zeevruchten en inktvis op het menu verwachten, terwijl verder het binnenland van Njeguši, prosciutto een geliefd gerecht is. En een echte zoetekauw zal een handvol cashew baklava niet afslaan.

Paradijs voor bergbeklimmers

De mooiste wandelroutes van heel Europa vindt u wellicht in Montenegro. De Balkanstaat heeft veel toegankelijke bergen, zoals Prokletije, Komovi en Rumija, waar de mooiste wandelroutes van Europa te vinden zijn. De uitgestrekte weiden, tal van unieke bergen en indrukwekkende bergtoppen zijn te vinden in het Nationaal Park Durmitor. Al sinds 2005 staat het hele park genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ongeëvenaard natuurschoon

Ondanks het compacte formaat is de topografie van Montenegro indrukwekkend divers. De natuurlijke schoonheid van Montenegro is werkelijk ongeëvenaard, de bergen in de Verdant regeren boven dramatische canyons en betoverende rivieren. In het noordwesten stromen de prachtige turquoise wateren van Lake Piva. Cruise tussen de vlijmscherpe ravijnen, verken de grot van Oteša en koel af in het grootste stuwmeer van Europa. Rustiger, maar net zo aantrekkelijk als zijn Kroatische tegenhanger, is de Blue Grotto.

De opstandige geschiedenis

Het Ottomaanse rijk heerste meerdere eeuwen over de hele Balkan, maar Montenegro bleek moeilijker te veroveren dan Servië, Bosnië en de rest. Het ondoordringbare berglandschap speelde hier een rol in en de plaatselijke stammen hadden een bijzonder efficiënt gevechtsplan. Zo wisten zij de Turken dieper de bergen in te lokken en lieten ze hen vervolgens verhongeren. Montenegro is enorm trots op zijn opstandige geschiedenis, en monumenten van deze autonomie zijn dan ook overal in het land te vinden.

Handige tips
spinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.
Vergund Reisbureau CO Travel  VVR 

Vergund cruisereisburo Nr 7122